CLASSROOM MAKEOVER FOR THE BLIND


The main aim for the programme is to equip all students with the fundamental skills required for daily living and form the basis for further Braille studies. The school enrols pupils with varying degrees of visual impairment, and abilities thus the facility needs to cater for all.

The ailing library will be transformed into a new multi-sensory room for young children. The room is designed, in alignment with Pre-Braille Curricula, based on sensory awareness and perception, thus promotes interacting with; basic geometric shapes of varying sizes, thickness, to more complex shapes such as animals; as well as different textures and sound.

All six sides of the room are designed for interactive learning to build strong foundations for the children. Inspired by the question “how to teach the blind to dance?” the walls are designed with little multicoloured light holes and “learning pins”. Pupils learn movement through perception of shapes and imaginations, thus improve cognitive developments. The floor is embedded with braille tactile letters, Thai, English, and numbers for basic braille introduction. On top of the Pre-Braille Curricula, children are taught to recognise potential harm from daily life, for example smell of gas leakage, vehicle sounds and traffic junctions. The lighting is designed to exercise and activate visibility in low vision students.

The project intends to be a prototype for cost effective multi-sensory facilities aimed specifically at creating a firm foundation for which individuals can grow and prosper.


2018-2019
285/103 Na Kluea 16,Pattaya Na Kluea Road, Banglamung, Chon Buri 20150 Thailand.
Built
48 Sq.m.
1 Million Baht
Goldenland
CC Team
Mana and Friends / Manisra Panlawat / Plantoys / Withlight / Kantana / Chalida Kunalai