THE LINE RATCHATHEWI


The project is located in the heart of Bangkok business area. THE LINE Ratchathewi is surrounded by renowned educational institutes, famous tutoring schools, major shopping areas and convenient public transportation hubs such as BTS Ratchathewi and BTS Siam.

Centred on convenience at 38 storeys, the tower is designed with common areas interspersed across the height of the building. As the building steps back, each time a green plateau is created. On the ground floor, landscaped area is maximised by designing a mixture of softscape and hardscape to overlap with emergency fire engine access road. This minimised the vehicle access road and separated pedestrian route removing any cross overs. On the roof of the parking podium on the 11th floor, the building stepped back, creating space for the pool and gym. The roof of the north tip is stepped back again at 31st floor revealing a large green terrace with landscaped lawn and two pavilions. The garden is connected to the double volume library shared by the residents. The co-working spaces and the lounge on the 31st and 32nd floor is connected to the sky garden on the rooftop.

The privacy of each units is controlled via a screen of louvers. The louvers changes angle depending on the necessity of the functions, air condensing units, window, and solid wall. They are arranged in such a way that for the entire building the façade forms a wave pattern coherently cladding the building.